Waar doet het het meeste pijn om een tatoeage te nemen?

Waar doet het het meeste pijn om een tatoeage te nemen?

Tatoeages zijn een van de meest voorkomende manieren om je lichaam te versieren – en tegenwoordig zijn tatoeages voor iedereen, terwijl dit prachtige ambacht vroeger was voorbehouden aan bepaalde culturen en subculturen. Daarom is er onder grote delen van de bevolking een groeiende belangstelling om te weten waar het het meest en/of het minst pijn doet om een tatoeage te nemen wanneer zij een herinnering voor het leven willen.

Als je de pijn vreest, lees dan onze gids om het tatoeëren zo pijnloos mogelijk te maken.

Enkele plaatsen waar het meestal pijn doet om een tatoeage te nemen:

  • Op de ribben
  • Op je voeten
  • In het gezicht
  • Op het scheenbeen
  • Op de hals

Sommige plaatsen waar het het minst pijn doet om getatoeëerd te worden:

  • Op de schouders
  • Op bepaalde delen van de rug
  • Op de dij

Op deze pagina geven we je onze gids voor waar je kunt verwachten dat je wat meer op je tanden moet bijten als de naald de huid raakt – en waar je misschien een tattoo kunt laten zetten waar het het minste pijn doet. Lees het volledige artikel om erachter te komen waarom sommige plaatsen erger zijn dan andere als het om pijn gaat.

Bij Painfree bieden we u natuurlijk ook een effectief middel tegen de gevreesde pijn, dat u kunt gebruiken als u een bepaalde tatoeage wilt op een van de plaatsen waarvan bekend is dat ze meer pijn doen dan andere.

Als de tatoeage zelf voorbij is, doet het geen pijn meer. Het getatoeëerde gebied kan dagenlang pijnlijk zijn. Vergeet niet onze vier tips te volgen bij het afwerken van je tattoo.

Doet het pijn om een tatoeage te nemen?

Zoals ook enigszins duidelijk blijkt uit wat wij hierboven schrijven, is het antwoord complexer dan het geven van een eenvoudig ja/nee antwoord op de vraag. Als je het objectief bekijkt, betekent het tatoeageproces een snelle en voortdurende penetratie van je huid met een naald met pigment – en je kunt moeilijk beweren dat het niet altijd een beetje pijn doet.

Dat gezegd zijnde, hoe mensen pijn ervaren is ook heel verschillend. Mannen reageren bijvoorbeeld anders op pijn dan vrouwen, en er zijn ook veel wetenschappelijke studies op dit gebied gedaan. Wij zullen echter putten uit onze ruime ervaring in de tatoeage-industrie.

Over het algemeen zijn de delen van het lichaam met het meeste vet, waar de zenuwuiteinden minder dicht zijn en waar de huid het dikst is, de gebieden waar het minder pijn doet om een tatoeage te zetten. En omgekeerd; gebieden waar de botten het meest prominent zijn, worden vaak beschouwd als enkele van de plaatsen die nogal pijnlijk zijn om een tatoeage te nemen. In de volgende hoofdstukken kunt u meer lezen over de pijn op de meest populaire plaatsen om een tatoeage te laten zetten.

Waar op het lichaam doet een tattoo het meeste pijn?

Hier belichten we een paar gebieden op uw lichaam waar het waarschijnlijk meer pijn doet dan elders. De ervaring van pijn kan, zoals gezegd, van persoon tot persoon verschillen – daarover later meer. Maar de plaatsen die we in de volgende beschrijvingen noemen, zijn plaatsen waar aanzienlijke pijn te verwachten is en waar u echt baat kunt hebben bij onze doeltreffende verdovingscrème.

Tatoeage in de oksels

De oksels staan vrij hoog op de lijst van waar het het meest pijn doet om een tattoo te nemen. Misschien zelfs de plek waar het het meeste pijn doet. Daarom zul je waarschijnlijk merken dat een tatoeëerder je direct zal afraden een tatoeage in je oksel te laten zetten als je nog niet vaak getatoeëerd bent. Om dezelfde redenen is het ook pijnlijk om een tatoeage in of rond het kniegewricht te laten zetten.

Tatoeages rond de ribben

Het gebied rond je ribben is een plek waar de huid relatief dun is en waar de vetlaag tussen de huid en je botten niet bijzonder dik is. Bovendien bewegen de ribben bij elke ademhaling, waardoor de huid iets over de botten beweegt. Dit kan tatoeages in dit gebied moeilijker maken – en uiteindelijk de pijn om hier getatoeëerd te worden intensiveren.

Andere plaatsen waar de vetlaag niet zo groot is, zijn bijvoorbeeld op je enkels, heupen en schenen. Daarom is tatoeëren een van de pijnlijkste plekken.

Tatoeage op gezicht, lies, vingers, voeten en tenen

Wij hebben alle gebieden in deze rubriek ondergebracht omdat het gebieden zijn waar de zenuwen wat dichter bij elkaar liggen dan elders. Daarom moet je ook verwachten dat er enige pijn is verbonden aan het laten tatoeëren in deze gebieden.

Dus waar doet het het minst pijn om een tatoeage te nemen?

De meeste mensen kiezen niet waar het het minst pijn doet om een tatoeage te nemen. Als het een versiering voor het leven is, is het vaak belangrijker dat het op de juiste plaats zit – en dan kunt u optioneel onze verdovende crème gebruiken om veel van de bijbehorende pijn weg te nemen. Maar in aansluiting op de bovenstaande lijst van de pijnlijkste plaatsen, volgt hier een lijst van de gebieden waar de pijn meestal niet zo merkbaar is – en de reden daarvoor is dezelfde als de reden waarom andere plaatsen pijn doen; vetlaag, huiddikte en zenuwdichtheid.

Tatoeage op dij, bovenarm en kuit.

De genoemde gebieden zijn gebieden waar de spiermassa een laag vormt waardoor het minder pijnlijk is om hier te tatoeëren dan op de meeste andere plaatsen. Bovendien is de aanwezigheid van zenuwuiteinden hier niet zo prominent en is de huid ook relatief dik. Daarom worden deze beschouwd als een van de minst pijnlijke plaatsen om een tatoeage te nemen.

Tatoeages op de rug

De rug wordt ook beschouwd als een van de plaatsen waar het niet zo’n pijn doet om een tatoeage te nemen. De rug is een groot, mooi canvas – en hoe verder weg van de prominente botten en zenuwen van de heupen en wervelkolom je laat tatoeëren, hoe minder pijnlijk.

Koop onze verdovende crème als u de pijn wilt verminderen

Tatoeages doen pijn om te krijgen. Maar sommige plaatsen doen meer pijn dan andere – en er spelen ook andere factoren mee. Deze omvatten geslacht, vetpercentage, huidtype en, niet in de laatste plaats, positie op het lichaam.

Wil je de minst pijnlijke ervaring die je kunt hebben? Dus ga het overzicht van onze producten bekijken om de volgende keer dat je een tattoo nodig hebt de pijn weg te nemen. We hebben zowel crèmes als sprays die je kunnen helpen een echt goede ervaring te hebben bij de tatoeëerder en daarna.

Context Menu is disabled by theme settings.