Verwijdering van tatoeage

Verwijdering van tatoeage

Tatoeages zijn een mooie en persoonlijke versiering van het lichaam. Helaas kun je na verloop van tijd ook spijt krijgen van je tatoeages, en jarenlang was dat iets waarmee je moest leven. Tegenwoordig is het echter mogelijk om de tatoeage of de tatoeage waar je spijt van hebt gekregen te laten verwijderen, terwijl je op vakantie was met vrienden of ergens anders in het leven stond. 

Hieronder lees je meer over wat je kunt doen en waar je op moet letten als je een tatoeage wilt laten verwijderen. 

Hoe uw tatoeage verwijderen met een laserbehandeling

De beste manier om een tatoeage te verwijderen is een laserbehandeling. De manier waarop de behandeling werkt is dat de laser een kleurpigment in de tatoeage raakt. Dit breekt het pigment af in kleinere stukjes die het lichaam kan opnemen. Het residu wordt vervolgens uit het lichaam uitgescheiden via urine, zweet, verdamping of andere afvalstoffen uit het lichaam. 

Voor de beste resultaten is het belangrijk om de juiste laser te gebruiken voor het verwijderen van tatoeages. Als u geen zogenaamde pico-secondenlaser of YAG-laser gebruikt, loopt u het risico dat deze alternatieven meer littekenweefsel vormen dan goed is. Wij raden je altijd aan om een tatoeageverwijderingskliniek te vinden die al lange tijd actief is. 

Hoeveel laserbehandelingen duurt het voordat mijn tatoeage is verwijderd? 

Een laserbehandeling duurt maximaal 45 minuten per behandeling. De tatoeage die u wilt verwijderen zal niet verdwijnen na deze ene behandeling. Je kunt verwachten dat je tussen de 5-10 keer gelaserd wordt voordat je tattoo helemaal weg is. Het wordt ook aanbevolen om tussen elke behandeling minstens zes weken te laten verlopen. Tijdens deze periode krijgt de huid namelijk de kans om te genezen en de pigmenten die tijdens de laserbehandeling zijn opgelost te verwijderen. De pauze vermindert ook het risico op permanente pigmentveranderingen.  

Zijn er gevolgen aan het laten verwijderen van een tatoeage?

Helaas is, zoals hierboven vermeld, het laten verwijderen van uw tatoeage door middel van een laserbehandeling niet zonder gevolgen. De gebruikte laser kan in sommige gevallen de huid aantasten. Helaas is er een risico op kleine brandschade, die later tot littekens kan leiden. Dit is een vrij algemeen gevolg van het laten verwijderen van een tatoeage door een laserbehandeling. 

Bovendien kan de laser ook de pigmentcellen van de huid afbranden omdat hij een stof aantast die melanine wordt genoemd. Dit betekent dat u een wittere huidskleur kunt krijgen op de plaats waar uw tatoeage zat. Het kan zelfs gebeuren dat je oude tatoeage een negatieve afdruk achterlaat. 

Gelukkig zijn de bijwerkingen van het verwijderen van tatoeages voornamelijk cosmetisch. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de gezondheidsgevolgen van het laten verwijderen van een tatoeage.

Bij Painfree kunnen we de pijn verlichten als u een tatoeage wilt laten verwijderen

Bij Painfree hebben we een ruime keuze aan pijnverlichtende crèmes om de pijn bij het zetten van een nieuwe tatoeage te verlichten. Als u een tatoeage moet laten verwijderen, zijn onze crèmes ook daarvoor ideaal. Het is een goed idee om de crème een uur voor de laserbehandeling aan te brengen.

Onze crèmes maken de laserbehandeling van uw tatoeage niet volledig pijnloos, maar ze verzachten de pijn, waardoor de hele behandeling beter beheersbaar wordt. Hier ziet u ons assortiment pijnstillende crèmes.

Na de behandeling is het een goed idee om wat losse kleding te dragen – dit kan een joggingbroek of een capuchon zijn. Net als bij een nieuwe tatoeage kan het ongemakkelijk zijn als je kleren tegen de open wond schuren. Het kan zelfs slecht zijn voor het genezingsproces als u bijvoorbeeld een strakke spijkerbroek draagt die de wond weer openmaakt als u rondloopt. Als uw wond niet goed geneest, kan het eindresultaat negatief worden beïnvloed.

Een alternatief voor tatoeage verwijdering

Als het niet is omdat je in het algemeen spijt hebt van het zetten van een tatoeage, is het ook mogelijk om een zogenaamde cover-up te krijgen. Dit betekent dat je een nieuwe tattoo krijgt – die je hopelijk mooier vindt – bovenop je oude. 

Dit is een methode waartoe sommige mensen hun toevlucht nemen als zij tatoeages nog steeds een mooie manier vinden om het lichaam te versieren, maar het gevoel hebben dat de vorige tatoeage niet meer bij hen past. De meeste tatoeëerders hebben verschillende creatieve oplossingen om je weer blij te maken met de versiering op je lichaam.

Neem contact met ons op als u vragen heeft over het laten verwijderen van een tatoeage

U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over onze producten. Daarnaast kunnen wij u ook helpen bij uw overwegingen om een tatoeage te laten verwijderen. U kunt ons schrijven op [email protected] . U kunt altijd binnen 24 uur een antwoord verwachten.  

Terug naar Top
Sluiten Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.
Wishlist 0
Continue Shopping