Nieuwe tatoeage

Nieuwe tatoeage

Een tatoeage laten zetten is nog steeds populair in Denemarken. Ongeveer 600.000 Denen hebben momenteel een of meer tatoeages, en naar schatting 50.000 tot 100.000 Denen laten elk jaar een tatoeage zetten. Dit bewijst dat het versieren van je eigen lichaam met creatieve patronen en motieven nog steeds erg populair is.

Hieronder lees je meer over waar je op moet letten als je een nieuwe tattoo laat zetten, hoe je je moet voorbereiden voor een tattoo en andere tattoo-tips.

Dit zijn de regels die je moet volgen bij het nemen van je eerste tattoo

Voordat je je eerste tattoo laat zetten, moet je je van een aantal zaken bewust zijn. In Denemarken zijn er enkele regels in de tatoeage industrie:

 • Het is verboden om mensen onder de 18 jaar te tatoeëren. 
 • Tatoeage in de hals, het gezicht en de handen is verboden.
 • Cosmetische tatoeages zijn echter toegestaan als de tatoeëerder een speciale opleiding heeft gevolgd. 

Hoewel het in het algemeen verboden is om het gezicht te tatoeëren, is er een uitzondering. Bijvoorbeeld, als je. permanente wenkbrauwen wil laten tatoeëren, is dit mogelijk als de tatoeëerder een speciale opleiding heeft. De reden waarom de wet zegt dat je een speciale opleiding nodig hebt, is dat er een aantal risico’s verbonden zijn aan het tatoeëren van het gezicht.  

Als je een tatoeage op je gezicht laat zetten, tatoeëer je een bijzonder gevoelig deel van je lichaam. Om natuurlijke redenen is extra zorgvuldigheid geboden bij het tatoeëren rond de ogen, waar een tatoeëerder een speciale opleiding voor nodig heeft. 

Hoe verlicht je de pijn met wat pijnstillers voor de tatoeage? 

Bij Painfree hebben we pijnstillende crèmes die je voor je nieuwe tattoo kunt gebruiken om je volgende tattoo-afspraak minder pijnlijk te maken. De crème werkt als een plaatselijke verdoving, maar neemt de pijn niet volledig weg. De crème is echter effectief als je een groter motief moet maken.

Als je een grotere tattoo laat zetten, duurt het natuurlijk langer. De Deense tatoeëerders tatoeëren gewoonlijk niet langer dan 4 uur achter elkaar – dit vanwege de pijn die je gedurende een langere periode zult ondervinden. Met Painfree crèmes is het mogelijk deze tijd te rekken zodat je sneller klaar bent met je nieuwe tatoeage.

Hier zie je ons volledige assortiment pijnstillers voor je nieuwe tattoo.

Creëer de beste omstandigheden voor jou en je nieuwe tattoo

Voordat je een tatoeage laat zetten, is het misschien een goed idee om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Als je een tatoeage laat zetten, werkt je lichaam op volle toeren. Ten eerste is je lichaam niet gewend aan constante pijn, waardoor het sneller fysiek vermoeid raakt. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je volgende tatoeagesessie door te komen. 

Je kunt dit doen voordat je een tattoo laat zetten

Hieronder zie je wat we je aanraden voordat je een tatoeage laat zetten: 

 • Breng een illustratie mee van wat u wilt laten tatoeëren.
 • Zorg dat je goed uitgerust bent.
 • Vermijd het drinken van alcohol de dag ervoor.
 • Vergeet niet een goede maaltijd te eten een uur voordat je op de bank gaat. 
 • Breng snacks en iets te drinken mee als u een groter onderwerp laat maken.

In de praktijk is het een goed idee om een foto of illustratie mee te nemen van wat je wilt laten tatoeëren. Dit plaatst je tattoo artiest in de beste positie om de nieuwe tattoo te zetten die je in gedachten hebt. 

Het is ook belangrijk dat je de dag voordat je getatoeëerd gaat worden goed slaapt. Zoals gezegd werkt je lichaam op volle toeren als je onder de naald staat, dus probeer daar rekening mee te houden voordat je te veel plannen maakt de dag voordat je een afspraak hebt.

Het is ook een duidelijke aanbeveling dat je de dag voor of in de uren voorafgaand aan je tatoeage geen alcohol drinkt. Alcohol verdunt het bloed, waardoor je meer bloedt bij een tatoeage. Dit kan het proces voor de tatoeëerder bemoeilijken, wat kan leiden tot een slechter resultaat. 

Het is belangrijk dat je lichaam alles heeft wat het nodig heeft als je een nieuwe tattoo laat zetten. Daarom is veel voeding belangrijk. Wij raden u daarom aan een uur voor de tatoeage een goede stevige maaltijd te nuttigen. Als je een groter motief doet, is het zelfs een goed idee om wat extra eten mee te nemen. Het hoeft niet veel te zijn. Een beetje suiker kan goed zijn voor je lichaam, zodat je je bloedsuiker op peil houdt en niet plotseling hoofdpijn krijgt.

Je kunt dit doen nadat je getatoeëerd bent

Nadat je getatoeëerd bent, is het belangrijk dat je lichaam de nodige rust krijgt. Het beste wat je kunt doen is je lichaam de eerste dagen volledig rustig houden. Na ongeveer een week zul je waarschijnlijk merken dat je nieuwe tattoo jeukt. Het is belangrijk dat je de wond op je tattoo er op natuurlijke wijze af laat vallen – anders loop je het risico je tattoo te beschadigen. 

Het beste wat je kunt doen voor je nieuwe tattoo in de dagen nadat je bent getatoeëerd, is een vochtinbrengende tattoo-crème aanbrengen. De crème zorgt ervoor dat je tattoo niet gaat vervellen, wat goed is voor het genezingsproces. Bij Painfree hebben we een reeks nazorgproducten – u kunt ze hier bekijken. 

9 snelle tattoo tips

Nu weet je wat je moet doen voor en nadat je een nieuwe of je eerste tattoo hebt laten zetten. U zult ook kennis hebben van de regels rond het laten tatoeëren en hoe we bij Painfree kunnen helpen uw pijn te verlichten als u op de bank zit. Hieronder hebben we 9 snelle tips opgesomd om in gedachten te houden bij het nemen van een nieuwe tatoeage:

 • Je moet je niet haasten om een tatoeage te nemen. 
 • Onderzoek alle opties bij het zoeken naar een bekwame tatoeëerder. 
 • Bereid zoveel mogelijk materiaal voor als inspiratie voor de tatoeëerder.
 • Wees niet bang om de tatoeëerder vragen te stellen.
 • Denk goed na over waar je je nieuwe tattoo wilt.
 • Neem voldoende voedsel en vocht op.
 • Draag comfortabele kleding als je een tatoeage laat zetten.
 • Vergeet niet te ontspannen.
 • Vergeet niet je nieuwe tattoo te behandelen.

Daarnaast geven we u nog een extra tip om te overwegen. Als je overweegt kleur te gebruiken in je volgende tatoeage, wees je er dan van bewust dat vooral de kleur rood in tatoeages allergische reacties kan oproepen. Een reactie is niet gegarandeerd, maar als je het risico van een gezwollen en jeukende huid wilt beperken, houd je bij een nieuwe tatoeage de zwarte kleur aan. 

Heb je vragen over je volgende tattoo? Contacteer ons hier

We hopen dat je meer hebt geleerd over tatoeages en hoe je je volgende of eerste tatoeage kunt laten zetten. Natuurlijk staan wij altijd klaar om u te helpen als u vragen heeft over het bovenstaande of over onze producten. U kunt ons schrijven op [email protected]  – wij beantwoorden uw e-mail altijd binnen 24 uur. We horen graag van u.

Terug naar Top
Sluiten Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.
Wishlist 0
Continue Shopping