Nazorg van tatoeages en cosmetische behandelingen.

Nazorg van tatoeages en cosmetische behandelingen.

Dit bericht gaat over de tijd na het krijgen van tatoeages en cosmetische behandelingen. Te veel mensen vergeten de tijd daarna, wanneer de huid blootgesteld en kwetsbaar is, de tijd waarin zij moet genezen en verzorgd moet worden.

Het is natuurlijk om te vergeten het genezingsproces, vooral gericht op de behandeling zelf, waarbij de combinatie van een beetje nervositeit en opwinding optreedt. Zenuwachtigheid gaat vaak over de pijnimpact en waar de opwinding vandaan komt, om het eindresultaat te zien.

Veel mensen willen een pijnloze ervaring en zoeken op de markt naar magische crème, verdovende crème of pijnstillende crème om een pijnloze tatoeage of cosmetische behandeling te verkrijgen..

Pijnvrije ervaring een pijnloze behandeling

Painfree crème is een van de beste producten op de markt, omdat Painfree zowel effectief is als voor vele doeleinden kan worden gebruikt. De verdovende crème kan gebruikt worden voor:

 • Tattoo verwijdering & laser
 • Piercing
 • Filler & Permanente make-up
 • Haarverwijdering
 • Microneedling / Dermaroller

Welke cosmetische behandeling u ook krijgt, de genezingstijd die daarop volgt is heel belangrijk om op te letten. Daarom hebben wij advies verzameld over de beste verzorging en bescherming van het huidgebied, de zogenaamde nazorg.

Nazorg – De juiste verzorging van tatoeages en cosmetische behandelingen

Hier hebben we veel goede adviezen verzameld voor verzorging en nazorg na cosmetische behandelingen & tatoeages.

Goed advies voor verzorging en nazorg van nieuwe tattoo

De verzorging van de nieuwe tattoo begint bij je tatoeëerder. Afhankelijk van welke tatoeëerder je gebruikt, hebben zij hun verschillende adviezen. Over de nazorg bestaat echter overeenstemming.

1.Vocht en bescherming

De meeste tatoeëerders maken de nieuwe tatoeage schoon en smeren hem in met een antibacteriële zalf, die als een beschermend laagje over de “open” huid werkt. De tatoeage wordt vervolgens afgedekt met folie, huishoudfolie of ander verband om de huid te beschermen tegen zonlicht en irritatie door kleding, aangezien de huid volledig “open” is, waar het gebied zowel kwetsbaar als vatbaar voor bacteriën is.

Daarom is het belangrijk om de folie de eerste uren na het zetten van de tatoeage niet te verwijderen. De tijd kan variëren van 2 tot 5 uur, afhankelijk van de instructies van de tatoeëerder. In de uren na de tatoeage kun je last hebben van steken, wat jeuk en kan de huid pijnlijk en gezwollen zijn.

Weersta de verleiding om de folie te verwijderen om de tatoeage te zien, of te krassen. Hzonder rust en stilte nodig te hebben.

2. Verwijder de folie en maak de tatoeage schoon

Verwijder na een paar uur de folie en ontdoe de tatoeage van bloed en overtollige inkt. Het verdient aanbeveling een natuurlijke zeep zonder geurstoffen te gebruiken. Het reinigen van tatoeages helpt de huid om beter wondkorsten te vormen.

Wees voorzichtig met de huid en de tatoeage bij het schoonmaken. Wrijf het gebied daarom niet droog, maar dep het totdat het gebied droog is.

Nadat de tatoeage is gewassen, wordt aanbevolen om de huid/tatoeage ongeveer 30 – 60 minuten te laten luchten.

Nadat de tatoeage aan de lucht is gedroogd, is het belangrijk om een helende crème op de tatoeage aan te brengen. Het meest gebruikte en bekende product voor nazorg is panthenolcrème, vanwege de helende eigenschappen.

Smeer een dunne maar dekkende laag panthenolcrème over de tatoeage. Bedek de tatoeage niet onmiddellijk, laat de crème inwerken zodat de huid de kans krijgt om te “ademen”.

Panthenol crème ook bekend als panthenol zalfVoor de goede orde, dit is hetzelfde product.

Een tatoeage heeft niet alleen verzorging nodig op de eerste dag dat je hem laat zetten.

In de eerste week of 7 dagen na het zetten van de tatoeage is het aanbevolen om panthenol zalf vaak elke dag.

De tatoeage schoon en droog houden is een zeer belangrijk onderdeel van het genezingsproces. Laat de tatoeage en het gebied luchten, vooral na het aanbrengen van panthenolzalf, laat de zalf intrekken en drogen.

Vermijd het verzachten van het getatoeëerde gebied gedurende de eerste maand. Een douche is prima, maar vermijd baden, kuuroorden en zwembaden.

Vermijd niet alleen het verzachten van de tatoeage, maar ook water in zwembaden en spa’s vanwege het chloorgehalte.

Als je in de zomer een tatoeage laat zetten, moet je de tatoeage beschermen tegen zonlicht en zonnebaden vermijden.

Bij zonnebaden hoort ook een solarium, ook al is het kunstlicht. Het wordt aanbevolen direct zonlicht te vermijden, ook al gebruikt u zonnebrandcrème met zonnefactor. In het ergste geval kunnen de kleuren van de tatoeage vervagen als de tatoeage direct zonlicht krijgt.

Vermijd daarom:

 • Direct zonlicht
 • Chloor
 • Spa verblijven
 • Zwembad
 • Zonnebaden & zout water

Het genezingsproces kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de tatoeage, hoe goed het lichaam in staat is te herstellen, en hoe goed je in staat bent de tatoeage en het huidgebied te verzorgen. De genezingsperiode kan daarom variëren van een week tot enkele maanden.

Omdat de huid “open” is geweest, worden er wondkorsten gevormd, die vervolgens moeten genezen. De meeste mensen weten hoe erg een genezende wond kan jeuken, hetzelfde kan gebeuren met tatoeages.

Vermijd krabben aan de tatoeage of plukken aan de korsten tijdens de genezing, verzorg het gebied met een goede zalf.

Naast voedende en helende crèmes kunt u extra vitamine C en immuunversterkende vitaminen eten. Tatoeages blijven levenslang op je lichaam zitten, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn wat betreft verzorging en nazorg.

Zowel de huid, de tatoeage als jijzelf zullen dankbaar zijn dat je tijd hebt uitgetrokken voor nazorg, nadat de genezingsperiode voorbij is.

Neem contact op met je tatoeëerder als je tatoeages kleur verliezen of als je andere dingen opmerkt waarvan je niet zeker weet of ze juist zijn. Veel tatoeëerders zijn echt toegewijd omdat het hun ambacht en talent is dat op de huid en dus aan de buitenwereld te zien is. Het is gebruikelijk om de tatoeage na 6 weken te herzien, indien nodig om kleine foutjes te corrigeren. Vergeet niet dat tatoeëerders specialisten zijn, dus vraag het je tatoeëerder als je de geringste twijfel hebt.

Cosmetische behandelingen omvatten tatoeageverwijdering via laser, permanente haarverwijdering & micropigmentatie, om er maar een paar te noemen.

Vandaag de dag wordt lasertechnologie gebruikt bij veel verschillende cosmetische behandelingen:

 • Haarverwijdering
 • Vermindering van rimpels
 • Behandeling van littekens van acne
 • Karbonkels op het lichaam en het gezicht
 • Verwijdering van tatoeages

Nazorg of huidverzorging is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid in de beste omstandigheden kan genezen. Bij de nazorg gaat het er vooral om het risico van infectie in het gebied te beperken, de kleur te behouden en het huidgebied te beschermen.

Verzorging en nazorg hebben tot doel de genezing van de huid te versnellen om het beste eindresultaat te bereiken, dit geldt ook tussen de behandelingen door.

Maar voordat we bij de nazorg en de goede raad komen, kunnen we de mogelijkheid noemen om een pijnloze laserbehandeling te krijgen als u nog niet voor een behandeling bent gekomen.

Velen vrezen de pijn van een laserbehandeling. De pijn is natuurlijk individueel, want we voelen de laser anders, en we hebben verschillende pijndrempels.

Maar als u een pijnstillende en pijnvrije laserbehandeling wilt Pijnvrij plaatselijke verdovingscrème is effectief, voor welke cosmetische behandeling u ook gaat.

Na een cosmetische tatoeagebehandeling moet het gebied na 1-2 uur worden afgewassen. Het is aanbevolen om u te wassen met een groene of natuurlijke zeep zonder parfum en lauw water te gebruiken.

Wrijf de huid niet droog, maar gebruik een schoon en droog wattenschijfje. Dep het gebied droog, want de huid kan pijnlijk zijn na de behandeling, dus verzorg het gebied voorzichtig.

Breng een dunne laag nazorgcrème aan op het gebied. Nazorgcrèmes, zoals Panthenol Cream, bevatten de B5-pro-vitamine dexpanthenol, die de natuurlijke celactiviteit verhoogt zodat de huid sneller geneest. Kies een Panthenolzalf die parfumvrij is.

Aanbevolen wordt om de dag van de behandeling en ook de volgende dag elk uur nazorg toe te passen.

Hier moet je nazorg Panthenol crème gebruiken tussen 3 – 5 keer per dag, dit helpt de genezing. In diezelfde periode is het raadzaam om overbewatering van het gebied te vermijden.

Om het gebied dat een cosmetische behandeling heeft ondergaan, zoals de wenkbrauwen, zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk dat ze droog blijven..

U kunt een dikke laag Panthenolcrème aanbrengen voordat u in bad gaat, want die beschermt tegen het water. Vergeet niet de dikke laag na het bad te verwijderen, en breng daarna een dunne laag aan.

Net als bij nieuwe tatoeages wordt zonnebaden afgeraden, inclusief kunstmatig zonnebaden via zonnebanken, en het vermijden van zwembaden/zwemmen in zee omdat het water gechloreerd of zout is. Een verblijf in een kuuroord moet ook worden vermeden vanwege de hitte, die bijdraagt tot oververhitting van het lichaam.

Sommige cosmetische artsen adviseren om de eerste weken na de behandeling niet te sporten. Vraag je therapeut als je twijfels hebt.

Nazorg en verzorging na cosmetische behandelingen is cruciaal voor een goed resultaat, de industrie schat dat de juiste nazorg de gehele 70% voor een goed resultaat.

Dus hou je niet in met nazorg, neem de tijd die nodig is om te genezen. Uiteindelijk zijn het geld en uw tijd goed besteed.

Terug naar Top
Sluiten Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.
Wishlist 0
Continue Shopping