Het genezingsproces van een tatoeage: een van de belangrijkste processen voor uw tatoeage

Het genezingsproces van een tatoeage: een van de belangrijkste processen voor uw tatoeage

Als je eenmaal hebt besloten om een nieuwe tatoeage te laten zetten, kan het zijn dat je je helemaal verdiept in het tatoeageproces – en natuurlijk in hoe het eindresultaat eruit zal zien. Dat begrijpen we natuurlijk. Maar het belangrijke genezingsproces na de tatoeage is een van de stappen in het proces die doorgaans de minste aandacht krijgt. En dat is jammer! Niet in de laatste plaats omdat het genezingsproces belangrijk is om te begrijpen om het best mogelijke resultaat te krijgen en om je bewust en vertrouwd te zijn met de verschillende fasen die je lichaam en huid doormaken nadat je een tatoeage hebt laten zetten.

Daarom geven wij u onze gids voor het genezingsproces, die licht werpt op de reacties van uw lichaam op de duizenden keren dat een scherpe naald met pigment uw huid binnendringt.

Een mooie tatoeage kan veel geld kosten, en als je er in de tijd daarna niet voor zorgt, kan hij beschadigd raken.

De verschillende stadia van een genezingsproces na een tatoeage

Velen in de tattoo-industrie verdelen het genezingsproces in drie verschillende fasen die volgen in de nasleep van elke tatoeage. Hier kun je meelezen en zelf beter nagaan of het genezingsproces precies verloopt zoals het hoort. De overgrote meerderheid van de professionele tatoeëerders in Denemarken is natuurlijk ook behulpzaam om je uit te leggen hoe je je tatoeage moet verzorgen tijdens de genezingsfase, en hoe je vooral moet letten op het herkennen en vermijden van ongeschiktheid.

De drie stadia van het genezingsproces van een tatoeage zijn als volgt:

De eerste drie dagen: de ontstekingsfase

Ontsteking betekent ontsteking, en het is heel normaal dat je huid rond je tatoeage de eerste 72 uur na je tatoeage gezwollen, erg pijnlijk en rood is. U kunt ook een beetje bloeden (mogelijk bloed met een beetje inkt) tijdens dit eerste genezingsproces. En het is weer heel normaal. Het klinkt misschien een beetje hard – maar uw lichaam is er ook op ingesteld om paraat te staan voor genezing, en daarom zal de verbetering van dag tot dag zeer merkbaar zijn. Als u geen significante dagelijkse verbetering ervaart, dient u contact op te nemen met uw tatoeëerder en/of arts. Het is echter slechts in uiterst zeldzame gevallen dat het niet precies loopt zoals het zou moeten.

Het is belangrijk om je huid de tijd te geven om te genezen. Daarom is het een goed idee om niet te sporten vlak nadat je getatoeëerd bent. Wees extra voorzichtig met oefeningen die de huid rekken en dragen.

Binnen de eerste twee weken: zichtbare verbetering

Gedurende de eerste twee weken begint de bovenste huidlaag te genezen. Het zal vervellen, en er zullen korsten zijn – en het zal waarschijnlijk veel jeuken. In feite is het vergelijkbaar met een ernstige zonnebrand. Natuurlijk is het essentieel dat u de genezende korstjes, die de lichaamseigen beschermlaag vormen, niet krabt, pilt of anderszins verwijdert. Dit zou het genezingsproces verlengen en in het ergste geval de huid verder beschadigen.

Van de eerste twee weken tot 30 dagen: Genezing gaat door in het geheim

Als vuistregel geldt dat een volledige genezing van een tatoeage ongeveer een maand duurt. Na de eerste twee fasen die in de bovenstaande paragrafen zijn beschreven, begint een nieuwe fase waarin je niet veel verandering ziet – behalve dat de tatoeage van een beetje donker naar dichter bij het uiteindelijke uiterlijk gaat. Na precies een maand zou de tatoeage zijn definitieve vorm moeten hebben aangenomen, terwijl het genezingsproces onder de huid nog zes maanden doorgaat. Opmerkelijk is dat tatoeages onder het hart langzamer genezen dan die boven het hart. Een tatoeage op de kuit zal daarom langzamer genezen dan een tatoeage op de schouder.

Geef je lichaam wat het nodig heeft na een tatoeage

De eerste tijd zal je tatoeage meestal strak gebonden zijn om te voorkomen dat bacteriën de blootgestelde huid benaderen. Na het verwijderen van het verband en het volgen van de instructies van je tatoeëerder kan het een goed idee zijn om de huid te voorzien van vitaminen en vocht. U kunt bijvoorbeeld onze pantothenolcrème gebruiken, die perfect is voor de nazorg van tatoeages.

Dit geeft je huid de allerbeste omstandigheden om goed te genezen – wat uiteindelijk je kansen vergroot om de best uitziende tatoeage te krijgen die ook langer goed blijft. U kunt veel meer lezen over onze crème voor de verstopte huid door de link naar onze productpagina te volgen.

Terug naar Top
Sluiten Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.
Wishlist 0
Continue Shopping